Serviciul Comunicare Instrumente Structurale din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar, gestionează proiectul „Centrul de Informare pentru Investiții Europene”. Decizia de finanțare a fost semnată în data de 28.12.2017.

În cadrul Centrului Național de Informare va fi îndeplinită atât funcția de informare (prin help-desk, call–center) și de promovare a fondurilor ESI 2014 – 2020, cât și funcția de ghișeu unic pentru IMM-uri, la nivelul Regiunii de Dezvoltare București-Ilfov,oferindu-le acestoara servicii de informare/ consiliere de tip one-stop shop privind posibilitatea obținerii de finanțări complementare din alte programe/ mecanisme/ instrumente naţionale şi europene.

Obiectivul general al proiectului 1.2.060 este diseminarea eficientă în rândul publicului larg și a segmentelor de public țintă, la nivel național, a informațiilor referitoare la fondurile ESI, naționale și extracomunitare, la modalitățile de accesare și beneficiile acestora pentru întreaga societate, contribuind la creșterea nivelului de conștientizare cu privire la rolul și contribuția Uniunii Europene la co-finanțarea proiectelor (inclusiv prioritățile politice ale UE și obiectivele politicii de coeziune).

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- informarea la nivel național a publicului larg cu privire la oportunitățile oferite de fondurile ESI (help desk pentru publicul larg) și promovarea acestor fonduri;
- sprijinirea la nivel național a potențialilor beneficiari de fonduri ESI în identificarea surselor de finanțare potrivite nevoilor lor și în pregătirea de proiecte care sa îndeplinească cerințele necesare pentru a fi aprobate (help desk pentru potențialii beneficiari);
- furnizarea de servicii de tip ghișeu unic finanțări pentru IMM-uri;
- sprijinirea beneficiarilor în implementarea eficientă a proiectelor.

Rezultate prevăzute ale proiectului sunt următoarele:
- Centrul operaţional şi funcţional
- 5 000 solicitări de informatii soluţionate în perioada de activitate a Centrului
- portalul unic gestionat, actualizat, restructurat si dezvoltat;
- 150 000 sesiuni pe portal înregistrate în perioada de activitate a Centrului
- 8 ediţii materiale de informare şi promovare realizate şi distribuite online;
- 12 campanii realizate online;
- 1200 seturi materiale promoţionale realizate şi distribuite;
- 20 evenimente organizate şi desfăşurate.

Valoarea totală a proiectului: 499.413,25 lei, din care valoarea eligibilă este de 499.413,25 lei (respectiv 422.978,05 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 76.435,20 lei - cofinanțare).

Durata proiectului: 73 de luni, respectiv de la 01 decembrie 2017 până la 31 decembrie 2023.

Date de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020

Descriere inițială 05.02.2018