Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis un ordin de modificare a ghidului general al solicitantului pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020, document ce conţine condiţiile generale pentru accesarea fondurilor în cadrul POR.

Ordinul de modificare prevede extinderea termenului pentru depunerea autorizației de construire în etapa de precontractare (conform prevederilor ghidurilor specifice), de la 60 la 90 zile.

Scopul modificării este limitarea numărului de proiecte respinse din cauza nedepunerii la timp a tuturor documentelor aferente.

Această modificare vine în urma consultării permamente pe care o avem cu societatea civilă și cu posibilii beneficiari de fonduri europene, fiind parte din procesul de simplificare al mecanismului de absorbție a fondurilor europene, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Termenul prezent, de 90 zile calendaristice, este calculat de la data primirii de către solicitant a notificării privind demararea etapei precontractuale.

Celelalte condiții și prevederi din ghidul general rămân neschimbate.

Precizăm că această modificare se aplică numai pentru apelurile deschise la data publicării prezentului ordin și vizează proiectele pentru care nu a fost demarată încă etapa de contractare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Forma consolidată a ghidului general este publicată pe site-ul www.inforegio.ro.