București, 20 septembrie 2016 — Ministerul Fondurilor Europene a luat act de sesizările unora dintre aplicanții pentru Obiectivele Specifice 4.1 și 4.2 din cadrul POCU, care au semnalat faptul că cererile lor de finanţare au fost trimise în termenul legal - înainte de ora 16:00 a zilei de joi, 15 septembrie 2016 - dar procesarea aplicaţiei a depășit acest termen.

Potrivit sesizărilor primite, au existat aplicanți care au terminat de completat cererea de finanțare cu doar câteva secunde înainte de expirarea termenului-limită. Cum procesarea aplicațiilor durează, în sistemul informatic, câteva secunde, este posibil ca unele dintre acestea să nu fi fost validate.

Pentru a rămâne consecventă cu regulile competiției, conducerea MFE (împreună cu gestionarii și dezvoltatorii sistemului informatic MySMIS) va analiza istoricul înregistrat în sistem pentru fiecare dintre aplicațiile în cauză, validându-le și pe cele care au fost transmise (a fost apăsat butonul „Trimitere”) în termen, dar au fost procesate după ora 16:00.

În acest scop, aplicanții care s-au aflat într-o asemenea situație sunt invitați să depună la registratura MFE, până vineri, 23.09.2016, ora 14:30, o sesizare scrisă prin care să solicite să fie investigată în sistemul informatic ora de depunere a cererii de finanțare.

Numărul aplicațiilor care vor fi validate va fi comunicat imediat după ce se va încheia verificarea corespunzătoare.