Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a participat, astăzi, la evenimentul organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), care a marcat închiderea proiectului Răspunsul eficient salvează vieţi (etapa a II-a), finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Sunt astăzi, aici, alături de o echipă care înseamnă enorm pentru noi toti: angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru care îmi exprim toată admirația fiindcă au grijă de noi, toți în momentele dificile. Astăzi, în mod special, îl felicit pe domnul Raed Arafat si echipa domniei sale fiindcă mi-a dat ocazia să particip la închiderea unui proiect finanțat din bani europeni, care, pentru mine, in calitate de ministru delegat pentru Fonduri Europene, are un dublu sens: este primul proiect din actuala programare 2014 – 2020 pe care îl încheiem, astfel că, aici, alături de IGSU, putem vorbi despre o inaugurare: putem vorbi despre primii bani europeni care vor intra în țară, imediat ce Autoritatea de Audit va finaliza acreditarea AM-urilor. O a doua și cea mai importantă semnificație pe care o are pentru mine proiectul acesta este cea umană. Fiindcă banii europeni nu sunt doar despre dezvoltare, despre bunăstare, despre educație sau cercetare, despre cum să îmbunătățim viețile oamenilor. Banii europeni sunt, iată, și despre cum să salvăm viețile oamenilor, a declarat ministrul Rovana Plumb în prezența angajaților IGSU.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a participat, astăzi, la Forumul Regional al Apei Dunăre — Europa de Est 2017 (Expo Apa). Evenimentul reunește reprezentanții tuturor instituțiilor relevante active în sectorul de apă din România.

În deschidere, doamna Plumb s-a adresat companiilor regionale care au proiecte în pregătire pentru finanțare europeană și care dețin în total peste 30.000 de angajați:

Fondurile europene reprezintă principala sursă de finanțare pentru sectorul apei și apei uzate. Avem datoria să asigurăm cetățenilor o viață mai bună inclusiv prin accesul la apă, fiindcă munca dumneavoastră este, până la urmă, un indicator al gradului nostru de civilizație, a arătat ministrul pentru Fonduri Europene.

Ministrul pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a lansat, astăzi, la Târgoviște, seria caravanelor de informare asupra oportunităților oferite de Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA), organizate în cadrul proiectului Sprijin pentru activitatile de publicitate, informare și comunicare ale AM POCA.

Cu ocazia Zilei Europei și a aniversării a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE), Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) organizează, în data de 8 mai, începând cu ora 21:30, un eveniment dedicat creativității.

„Proiecte de 10 la 10 ani în Uniunea Europeană” a fost propunerea adresată de MDRAPFE celor mai creativi tineri studenți. Participanții au fost invitați să exprime, în diverse forme artistice, ideile care reflectă, în viziunea lor, contribuția pe care aderarea la UE a avut-o în dezvoltarea țării noastre și pe cele care exprimă viitorul comun european. Participanții și-au argumentat abilitățile creative participând în cadrul uneia dintre cele cinci categorii de concurs:

1. Artele spectacolului și artele vizuale
2. Design și arhitectură
3. Media și comunicarea audiovizuală
4. Patrimoniul cultural
5. Software

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a semnat, astăzi, contractul de finanțare în valoare de 9 milioane euro pentru faza a doua a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Caraș Severin ”.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 - 2013.

Astăzi, 28 aprilie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a transmis către Autoritatea de Audit (AA) pachetele pentru desemnarea sistemelor de management și control aferente Programului Operațional Capital Uman, Programului Operațional Competitivitate, Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 și Programului Operațional Comun Bazinul Marii Negre 2014-2020.