Semnarea deciziei de finanțare pentru proiectul “Sprijin pentru autorităţile de management în vederea determinării de costuri de referinţă şi a utilizării opţiunilor simplificate privind costurile”

La data de 27 noiembrie 2015 a fost semnata Decizia de finanțare pentru proiectul “Sprijin pentru autorităţile de management în vederea determinării de costuri de referinţă şi a utilizării opţiunilor simplificate privind costurile”.

Obiectivul general al proiectului este de dezvoltare a capacitații de evaluare prin furnizarea de instrumente operaționale, în scopul sprijinirii procesului de pregătire şi implementare a perioadei de programare 2014-2020.

Rezultate așteptate:Rezultatele așteptate ale proiectului sunt următoarele: (i) un studiu de cercetare privind calcularea si utilizarea costurilor unitare pentru perioada de programare 2014-2020; (ii) un raport de analiza în vederea utilizării uneia dintre cele trei opțiuni (a) bareme standard de costuri, (b) sume forfetare, (c) finanțarea pe baza de rate fixe pentru operațiunile de asistenta tehnică.

Beneficiarul acestui proiect este Ministerul Fondurilor Europene. Proiectul se adresă prin natura sa următorului grup ţintă: Autorităţi de Management, Organisme Intermediare, Evaluatori ex-ante, Comisia Europeană.

Valoarea eligibila a proiectului: 1.130.844,12 lei din Fondul de Dezvoltare Regională prin POAT 2007-2013.

Durata: 26 luni.