În luna decembrie 2015 s-a finalizat implementarea proiectului „Sprijin pentru asigurarea condițiilor logistice ale MFE (structurile de coordonare a instrumentelor structurale și AMPOAT”, cod SMIS 55917, cofinanţat din FEDR prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013, axa prioritară 1 „Sprijin pentru implementarea Instrumentelor Structurale și coordonarea programelor”, domeniul major de intervenţie 1.4. „Funcţionarea Autorităţii de Management pentru POAT, a ACIS, a Autorităţii de Certificare şi Plată şi a Autorităţii de Audit”.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 37 de luni şi a avut ca scop asigurarea condițiilor logistice corespunzătoare asigurate pentru funcționarea MFE în calitate de autoritate pentru coordonarea instrumentelor structurale și AM POAT.

Beneficiarul proiectului este MFE (structurile de coordonare a IS) și AM POAT, alte structuri implicate în gestionarea IS, beneficiarii potențiali ai POAT.

Obiectivul specific cuprinde asigurarea condițiilor logistice corespunzătoare asigurate pentru funcționarea MFE în calitate de autoritate pentru coordonarea instrumentelor structurale și AM POAT.

Rezultatele proiectului „Sprijin pentru asigurarea condițiilor logistice ale MFE (structurile de coordonare a instrumentelor structurale și AMPOAT” sunt următoarele:

- un studiu de piață în vederea închirierii de spațiu de clădire birouri pentru MFE și a unui raport de specialitate întocmit de expertul evaluator, în calitate de expert cooptat în cadrul comisiei de evaluare care se atașează documentației de atribuire ( 1 studiu de piață și 1 raport de specialitate)

- Servicii complete prestate în vederea mutării mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar și a documentelor ce aparțin MFE

- Un sediu modern dotat cu săli de reuniuni, spații de arhivă și depozitare, cablare structurată voce date, centrală telefonică de mare capacitate etc.

- Utilități ( consum de energie electrică) aferente serverelor MFE localizate la sediul STS

Valoarea totală a proiectului a fost de 15.800.827,53 lei, valoare eligibilă este de 10.088.963,32 lei, din care (FEDR 10.088.963,32 lei, cofinanțare 0,00 lei) şi 5.711.864,21 lei valoare neeligibilă. Valoarea plăţilor efectuate în cadrul contractului de finanţare pentru acest proiect, a fost de 8.263.900,06 lei, reprezentând asistenţă financiară nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea eligibilă aprobată pentru rambursare la nivelul proiectului, a fost de 7.360.059,34 lei.