La 10 iulie 2015, Comisia Europeană a adoptat, prin Decizia (C(2015) 4806 ), înființarea Grupului la nivel înalt de experți independenți privind monitorizarea simplificării pentru beneficiarii de Fonduri Europene Structurale și de Investiții (FESI).

Obiectivul Grupului este de a evalua măsura în care statele membre utilizează oportunitățile de simplificare oferite de Regulamentul 1303/2013 de stabilire a unor dispoziții comune pentru FESI și de a consilia Comisia Europeană cu privire la simplificarea și reducerea sarcinii administrative pentru beneficiari de investiții finanțate din FESI.

Cererea de candidaturi pentru aderare la acest Grup este deschisă până la 10 august 2015. Grupul va fi format din maximum doisprezece membri numiți cu titlu personal și va fi prezidat de fostul vicepreședinte al Comisiei Siim Kallas, prima reuniune fiind programată pe 20 octombrie, la Bruxelles.

Detalii privind crearea Grupului la nivel înalt de experți independenți privind monitorizarea simplificării pentru beneficiarii de FESI se regăsesc pe site-ul DG Regio (http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/how/improving-investment/high-level-group-simplification/), iar întrebări pot fi transmise la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..