Aderarea României la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă a exprimat dorinţa acesteia de a angaja politici necesare pentru a deveni un guvern cât mai deschis, responsabil şi eficient.

Prin Planul Naţional de Acţiune iulie 2014 – iunie 2016 au fost stabilite o serie de angajamente şi măsuri, având ca şi obiectiv promovarea transparenţei guvernamentale, combaterea corupţiei, utilizarea de noi tehnologii în administraţie şi încurajarea participării civile la viaţa publică.

Astfel, printre angajamentele luate, se numără: creşterea calităţii şi a numărului de date deschise (adică date ce pot fi utilizate în mod liber, reutilizate și redistribuite de către oricine este interesat) publicate de instituţiile publice pe site-urile oficiale, pregătirea resurselor umane în domeniul datelor deschise precum şi promovarea conceptului de date deschise într-un mod accesibil şi util.

Lista seturilor de date publicate în format deschis

Transparentizare SMIS 2017

Transparentizare SMIS Octombrie 2016

docxlegendă abrevieri "Contracte de finanţare"

               docxlegendă abrevieri "Rambursări contracte de finanţare"

               docxlegendă abrevieri "Contracte de achiziţii"

Buget:

Executia bugetara lunara:

Venituri angajati:

Contracte finantare:

Rambursari contracte finantare:

Rapoarte de activitate MFE

Propune date deschise!

  • Propunerile de date deschise din partea societăţii civile pot fi trimise pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri utile: