Anunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor din cadrul procedurii de selecție a partenerilor relevanți pentru Comitetul de Monitorizare a Programului Dezvoltare Durabilă 2021–2027  • Program operațional
    POIM

Data: 29.11.2022

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunță prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor din cadrul procedurii de selectare a partenerilor relevanți  în vederea constituirii Comitetul de Monitorizare a Programului Dezvoltare Durabilă 2021–2027 (CM PDD) până la data de 08 decembrie 2022.

CM PDD este o structură națională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a PDD 2021–2027 care se va reuni pe parcursul întregii perioade de programare 2021 – 2027, pentru a examina implementarea programului și progresele înregistrate în cadrul PDD.

Sfarsitul primului paragraf

În acest sens, organizațiile interesate din rândul partenerilor relevanți din mediul economic, social, universitar și din societatea civilă sunt invitate să transmită pe adresa:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Formularul de intenție completat, până la data de 08 decembrie 2022, ora 1700.

În cadrul acestui proces vor fi selectați entitățile non-instituții publice (ce vor avea calitatea de membri cu drepturi depline în cadrul CM PDD), în conformitate cu Metodologia privind constituirea CM PDD și experiența perioadei de programare 2014 – 2020 referitoare la ponderea reprezentării partenerilor economici și sociali (40%). În cadrul procesului de selecție AM PDD va lua în considerare asigurarea unei reprezentări echilibrate a domeniilor relevante pentru implementarea PDD 2021–2027.

În cazul în care partenerii sociali sau organismele care reprezintă societatea civilă fac parte dintr‑o organizație de tip confederativ general/ sectorial, nu vor fi luate în considerare formularele de intenție transmise individual de către membrii acestora.

De asemenea, nu vor fi acceptate solicitări de includere în CM a instituțiilor pentru care au fost înregistrate și dovedite fraude în ceea ce privește gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene în perioada de programare 2014–2020.

Anexat – Formular de intenție + Metodologie privind constituirea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Dezvoltare Durabilă 2021–2027 + Regulament de organizare și funcționare

Anunțul inițial privind selecția partenerilor relevanți pentru Comitetul de Monitorizare a Programului Dezvoltare Durabilă 2021–2027 se regăsește aici: https://mfe.gov.ro/anunt-privind-selectia-partenerilor-relevanti-pentru-comitetul-de-monitorizare-a-programului-dezvoltare-durabila-2021–2027/.

 


Pentru cautare avansată, va rugăm sa va logați !