Domnul Dan Octav Paxino, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, a participat, astăzi, la conferința Europe of the Carpathians, ce a avut loc la Krynica-Zdrój, Republica Polonă. Reuniunea a abordat aspecte-cheie legate de modalitățile de operaționalizare a strategiilor macroregionale în cadrul noii perspective financiare a UE, precum oportunitatea susținerii unui program separat pentru regiunea Carpați.

Delegațiile au transmis pozițiile naționale referitoare la valoarea adăugată pe care o poate aduce Strategia Carpatică, în special în contextul necesității consolidării formelor de cooperare deja existente la nivel macroregional.

Secretarul de stat Dan Octav a reafirmat disponibilitatea de principiu a României de a susține, din poziția de coinițiator, lansarea unei noi strategii macroregionale destinate Carpaților. A adăugat că România își menține rezerva privind semnarea proiectului Declarației de Intenție propusă de partea polonă în formula actuală și a subliniat nevoia de continuare a dialogului bilateral la nivel de experți între București și Varșovia, în vederea parcurgerii cu succes a tuturor etapelor de negociere.

În context domnul Paxino a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul polonez al Dezvoltării și Investițiilor, domnul Jerzy Kwieciński.