POAD: 27 milioane euro pentru rechizite pentru copiii dezavantajați  • Program operațional
    POAD

Data: 26.08.2019

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (AM POAD), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, lansează apelul „Acordarea de materiale școlare”.

Scopul acestui apel este prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii de către cei mai dezavantajați copii din învățământul de stat preșcolar, primar şi gimnazial, care urmează cursuri de zi. Prin acest apel va fi finanțată acordarea rechizitelor de care acești copii au nevoie pentru a merge la grădiniță si la școală.

Apelul este lansat în contextul în care, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, aprox. 2% din copiii de 8 ani nu sunt înscriși la școală, iar ponderea crește la 5-6% în cazul copiilor de 10 ani. Totodată, principala cauză a abandonului şcolar este cea economică. Ministerul Educației Naționale estimează că doar 32% dintre copiii de etnie romă sunt înscriși la grădiniță, față de media națională de 77%, deoarece părinții nu au posibilități materiale pentru a le achiziționa haine și rechizite.

Documente:

Ghidul solicitantului „Acordarea de materiale școlare”


Pentru cautare avansată, va rugăm sa va logați !