În luna septembrie 2019, Ministerul Fondurilor Europene a semnat Decizia de finanțare nr. 1.2.100/11.09.2019 pentru proiectul „Ce înseamna Coeziunea UE” (cod SMIS 128273), cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaíonal Asistență Tehnică 2014-2020, AP 1 - Întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte finanțate din FESI și diseminarea informațiilor privind aceste fonduri.
Obiectivul general al proiectului este diseminarea eficientă către publicul țintă a informațiilor referitoare la Politica de Coeziune a uniunii Europene și la impactul acesteia asupra dezvoltării României.
Ca obiectiv specific, beneficiarul Ministerul Fondurilor Europene - Serviciul Comunicare Instrumente Structurale (Direcția de Comunicare) are în vedere promovarea impactul Politicii de Coeziune la nivel național, cu sprijinul diferitelor canale media și al evenimentelor specifice.
Proiectul, cu o valoare totală de 3.862.606,27 lei (din care 3.271.229,68 lei contribuția UE), anticipează următoarele rezultate:

  • eveniment la nivel înalt dedicat Politicii de Coeziune;
  • campanie de video-blogging desfașurată;
  • sesiune de formare continuă în comunicare pentru purtătorii de imagine și comunicatorii MFE;
  • campanie de comunicare cu reprezentanţii presei pe tema Politicii de Coeziune și evoluţiei ei: conferințe de presă și vizite la proiecte finanțate în Statele Membre;
  • campanie de minidocumentare pe tema beneficiilor concrete ale Politicii de Coeziune în România
  • campanie de tip caravană de evenimente la nivel teritorial pentru promovarea Politicii de Coeziune si rezultatelor ei
  • campanie de promovare în statele membre UE a rezultatelor obținute prin aplicarea Politicii de Coeziune la nivelul României.

Durata activităților este de 30 luni, începând cu 1 august 2018.

Date de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020