Pentru o mai buna informare a cetățenilor referitor la relatările din presă care vorbesc despre creșterea numărului de posturi la Ministerul Fondurilor Europene, dorim sa facem urmatoarele clarificări:


- MFE NU crește numărul de posturi per total. MFE a preluat Organismele Intermediare de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin OUG 23/2016.
- MFE a publicat în dezbatere publică – în data de 11.07.2016 – proiectul de hotărâre de guvern (HG) pentru reorganizarea ministerului.
- Preluarea efectivă a Organismele Intermediare de la Ministerul Muncii va fi finalizată prin acest HG de reorganizare.
- Numărul de posturi al Organismelor Intermediare preluate este de 344.
- Proiectul de HG de reorganizare precizează faptul că se adaugă la posturile curente ale MFE, posturile de la instituțiile preluate în subordine.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, declară că:

”Reorganizarea MFE este un proces complex, înființăm structuri noi cu funcții specifice, precum direcția de prevenire a fraudelor sau direcția de deblocare a proiectelor. În acest sens, am cerut colegilor să gândească reorganizarea în exact numărul de posturi pe care îl avem. Nu este ușor, dar înțelegem constrângerile bugetare și am găsit soluții să rămânem în limitele deja existente. Astfel, prin preluarea Organismelor Intermediare de la Ministerul Muncii, noul MFE nu creează posturi noi, dar resursele umane deja existente se vor redistribui pentru o mai bună urmărire a obiectivelor”