Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu s-a întâlnit cu prefectul judeţului Dolj, domnul Nicolae Sorin Răducan, într-o reuniune de lucru, organizată la Craiova.

În cadrul reuniunii, la care au luat parte beneficiari ai Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, reprezentanţi ai organismelor intermediare şi responsabili din administraţia locală, a fost analizat stadiul implementării proiectelor finanţate din POIM 2014-2020, care vizează dezvoltarea infrastructurii integrate de apă şi apă uzată, a infrastructurii de management integrat al deşeurilor, precum şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare.

Prezent la discuţii, Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internaţional Craiova, a prezentat stadiul implementării proiectului de reabilitare a infrastructurii de mişcare şi s-a discutat pe marginea perspectivelor de finanţare a investiţiilor cuprinse în Masterplanul General de Transport prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

"Am fost impresionat de implicarea autoritatilor locale din Dolj in derularea proiectelor majore finantate cu fonduri europene. Intalnirea a fost o oportunitate de a afla problemele in implementarea proiectelor si de a gasi solutii pentru a le depasi impreuna. Totodata, am incurajat colegii din teritoriu sa urmărească impactul real al proiectelor finanțate cu fonduri europene." a precizat Dragoş Dinu.

În domeniul mediului, investiţiile preconizate pentru perioada 2014-2020 vor continua proiectele orientate spre implementare a acquis-ului comunitar în domeniul apei şi apei uzate, prin continuarea procesului de regionalizare a managementului în acest sector, precum şi cel al managementului deşeurilor.

Investițiile din POIM în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare contribuie la obiectivele de creştere a accesibilităţii şi mobilităţii regionale, în condiţii de siguranţă şi în acord cu obiectivele de protecţie a mediului.

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 mld. euro pentru sectoarele de transport, mediu și energie.