Date fiind acuzațiile din ultima perioadă la adresa Guvernului Dacian Cioloș pe tema fondurilor europene, venite din partea membrilor fostului Guvern în special, domnul Ministru Cristian Ghinea dorește să facă unele clarificări esențiale bunei informări a publicului și a formatorilor de opinie.

Găsiți așadar o scrisoare deschisă adresată domnului Victor Ponta, în calitate de fost șef al Guvernului între 2012 și 2015. Este important de subliniat că în acest interval domnul Ponta a semnat Acordul de Parteneriat cu Comisia Europeana, fiind direct responsabil de modul în care a demarat actualul exercițiu bugetar (2014-2020).

pdfScrisoare deschisă către domnul Victor Ponta

În cadrul Reuniunii anuale pentru granturile SEE și Norvegiene, care a avut loc ieri la sediul MFE, statele donatoare au apreciat progresele înregistrate de România în perioada 2015-2016: au fost contractate 830 de proiecte, rata de contractare a atins 95%, iar plățile către proiecte sunt de 67%.

București, 9 iunie 2016 – Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunță că a finalizat ghidurile de proiect și lansează apelurile care fac posibile dezvoltarea, cu fonduri europene, a infrastructurii de termoficare și de transport a energiei electrice și a gazelor naturale, începând cu 2016. Bugetul total este de 373 milioane de euro, dintre care 187 milioane euro sunt destinați Capitalei.

București, 9 iunie 2016 – În cel mai scurt timp, Ministrul Fondurilor Europene va emite un nou ordin care va reglementa regimul juridic al achiziţiilor efectuate de solicitanții sau beneficiarii privaţi care efectuează achiziţii pentru pregătirea sau în implementarea proiectelor cu finanțare europeană (finanțate din instrumente structurale – obiectivul "Convergenţă" și fondurile SEE şi norvegian).