În luna decembrie 2015 s-a finalizat implementarea proiectului „Asigurarea serviciilor de comunicații necesare accesării SMIS-CSNR de către instituțiile implicate în gestionarea Instrumentelor Structurale, pentru perioada 2014-2015”, cod SMIS 55125, cofinanţat din FEDR prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013 axa prioritară 2 „Dezvoltarea în continuare și sprijin financiar pentru funcționarea Sistemului Unic de Management al Informației”, domeniul major de intervenţie 2.4. „Achiziția de echipamente și servicii TI&C”.

Beneficiarul proiectului a fost Ministerul Fondurilor Europene – Serviciul Coordonare SMIS din cadrul Direcției IT și Coordonare SMIS.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 2 ani şi a avut ca scop asigurarea accesului permanent în sistem al tuturor utilizatorilor SMIS-CSNR.

SMIS-CSNR funcționează pe o rețea privată, națională, dedicată care asigură o conexiune permanentă cu parametrii tehnici garantați, de la fiecare instituție implicată în gestionarea instrumentelor structurale până la serverele SMIS și totodată o securitate sporită a sistemului.

Rezultatele proiectului s-au concretizat în faptul că serviciile de comunicații aferente acestei rețele au fost asigurate în mod continuu, pentru a menține accesul permanent în sistem al tuturor utilizatorilor SMIS-CSNR, contribuind în acest mod la realizarea unei coordonări eficiente și a unei implementări eficace a instrumentelor structurale, asigurându-se managementul tehnic și financiar al fondurilor UE.

Valoare totală a proiectului a fost de 696.384,00 lei, valoarea asistenței financiare nerambursabile solicitate din FEDR a fost în sumă de 591.926,40 lei, iar valoarea plăților efectuate în cadrul contractului de finanțare a fost de 134.755,03 lei, reprezentând asistența financiară nerambursabilă prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.