Cu ocazia vizitei de lucru efectuată de Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, la Strasbourg, pentru prezentarea priorităţilor Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a avut trei întâlniri bilaterale pentru discuții asupra priorităților din domeniul politicii de coeziune ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Ministrul Rovana Plumb a avut luni o întâlnire cu Andrey Novakov, membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European (REGI) și marți, 15 ianuarie 2019, cu Constanze Krehl, coordonatorul S&D REGI și Iskra Mihaylova, președintele comisiei REGI. Discuțiile au vizat Pachetul Legislativ privind Politica de Coeziune, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.

În cadrul întâlnirilor, doamna Plumb a transmis că Președinția României la CONS UE va avea o abordare constructivă și va urmări obținerea unui acord general parțial privind Politica de Coeziune până la reuniunea Consiliul Afaceri Generale (CAG), format Coeziune, din luna iunie 2019.

Pachetul legislativ privind Politica de Coeziune este format din 5 regulamente:

• Regulamentul de stabilire a unor dispoziții comune;
• Regulamentul privind Fondul European de Dezvoltare Regională;
• Regulamentul privind Fondul de Coeziune;
• Regulamentul privind Fondul Social European;
• Regulamentul INTERREG (Cooperare Teritorială Europeană).