Ministerul Fondurilor Europene a organizat, astăzi, 16 mai 2016, evenimentul de lansare a apelurilor din cadrul Programului Operaţional Capital Uman pentru proiecte care vor combate sărăcia.

Evenimentul a avut loc în cartierul Giulești-Sârbi, una dintre posibilele zone ce poate fi readusă la viață prin incluziune socială și combaterea sărăciei.

“Am lansat deja două ghiduri de proiecte care se referă la populaţii în situaţii de vulnerabilitate socială şi economică. Acestea vin cu o abordare integrată, în care problemele multiple ale comunităţii le tratezi în acelasi timp: probleme ce ţin de sănătate, de absenţa actelor de identitate, de educaţie, de locuire, de infrastructură ş.a.m.d. Am venit în cartierul Giuleşti-Sârbi din Bucureşti pentru că şi în Capitală avem zone marginale, zone în care oamenii sunt săraci şi nu neapărat din cauza lor, ci din cauza contextului în care se află şi, poate, a ignoranţei unor administraţii locale”, a explicat Ciprian Necula, secretar de stat şi reprezentantul Punctului Naţional de Contact pentru Romi în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Ministerul Fondurilor Europene a deschis, astăzi, pe platforma MySMIS primele două apeluri de proiecte care își propun reducerea sărăciei în comunitățile marginalizate. Autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale, partenerii sociali și societățile comerciale care doresc să aplice au la dispoziție două linii de finanțare separate: Obiectivul Specific 4.1. – „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome” şi „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate” (indiferent de dimensiunea populației de etnie roma).

Valoarea finanţărilor disponibile în cadrul celor două apeluri de proiecte se ridică la 350 milioane de euro.

GALERIE FOTO:

2 2 2