Stimate Doamne/Stimați Domni,

Am citit cu interes scrisoarea dumneavoastră și vă asigur că urmăresc cu atenție propunerile și solicitările beneficiarilor. Sunt conștient de problemele pe care aceștia le-au întâmpinat, pentru scurt timp, săptămâna trecută, cu aplicația MySMIS. Pentru asta le cer din nou scuze.

Lucrăm la unele modificări în sistem pentru a-i aduce îmbunătățiri, iar acest lucru a făcut ca sistemul să fie nefuncțional joi, în jurul prânzului, timp de aproximativ o oră.

Vreau să-i asigur pe toți cei care au fost afectați de aceste probleme că nu vor exista cazuri în care unele proiecte configurate nu vor fi depuse. Vă promit că nimeni nu va fi nedreptățit.                                                                 

Am găsit soluții pentru a eficientiza viteza de funcționare a sistemului şi lucrăm pentru a preîntâmpina posibile probleme.

Știu că beneficiarii se confruntă și cu alte greutăți în procesul de încărcare a proiectelor în sistem, iar doleanțele prezentate în scrisoarea dumneavoastră se află deja pe agenda ministerului.

Ca dovadă că suntem atenți la sugestiile primite, vineri am prezentat un model de buget în format Excel pe care beneficiarii îl pot completa offline și apoi încărca în sistemul MySMIS. Detalii legate de modul de utilizarea a formularului standardizat se găsesc deja pe site-ul ministerului.

De asemenea, am decis să permitem completarea secțiunii de resurse umane prin încărcarea unui CV în format PDF și a unei singure fișe de post pentru poziții similare.

Vă reamintesc faptul că, la începutul mandatului, am preluat un sistem informatic a cărui dezvoltare era mult întârziată. Împreună cu echipa de la minister am depus eforturi foarte mari pentru ca astăzi să avem un sistem informatic funcțional.

Atunci când am creionat specificațiile de sistem pentru MySMIS ne-am gândit în primul rând la nevoile procesului de desemnare și la modalități de a face interacțiunea cu acest program cât mai ușoară.

Aștept și alte astfel de sugestii pentru a îmbunătăți sistemul MySMIS de la Coaliția ONG pentru Fonduri Structurale sau de la alți solicitanți de fonduri europene.

Cu stimă,
Ministrul Fondurilor Europene
Cristian Ghinea