Cristian GHINEA, ministrul Fondurilor Europene, a avut o întrevedere cu Gunther KRICHBAUM, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

Parlamentarul german s-a interesat de situaţia fondurilor europene în România, de stadiul lansării apelurilor de proiecte şi a declarat că apreciază “deschiderea spre dialog şi progresele înregistrate de Ministerul Fondurilor Europene de la București”.

La rândul său, Cristian GHINEA a dorit să afle cum funcţionează în Germania supravegherea parlamentară a activităţii ministerelor de specialitate. Ministrul român şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că în România predomină circul şi scandalurile politice în locul discuţiilor aplicate care să conducă la soluţii tehnice pentru probleme punctuale. “Din păcate, în politica românească, dialogul real și aplicat dintre unele comisii parlamentare și ministerele de specialitate lipsește cu desăvârșire. Este și cazul nostru, la Ministerul Fondurilor Europene. Comisia de Afaceri Europene din Camera Deputaților a dinamitat încă de la început orice încercare de a purta o discuție serioasă pe tema fondurilor europene ”.