Guvernul României a depus, la Comisia Europeană, dosarul de candidatură pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Guvernul de la București consideră că această relocare reprezintă un obiectiv prioritar, întrucât, la 10 ani de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, România încă nu găzduiește sediul vreunei agenții europene. Pentru găzduirea noului sediu al Agenţiei Europene a Medicamentului, care are aproape 900 de angajaţi, candidează, alături de Bucureşti, 18 mari oraşe, între care Viena, Varşovia, Bruxelles, Lille şi Bonn.

Citește mai departe: Bucureștiul vrea să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului

Proiect de Hotărâre pentru pentru aprobarea listelor proiectelor nefuncționale conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 678/2015 privind închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada 2007-2013 prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Pescuit.

Citește mai departe: Proiect de HG pentru pentru aprobarea listelor proiectelor nefuncționale conform prevederilor...