În luna decembrie 2015 s-a finalizat implementarea proiectului cod SMIS 41479 "Sprijin pentru finanțarea parțială a cheltuielilor de personal efectuate de Ministerul Fondurilor Europene, în perioada 2012-2015, pentru personalul implicat în coordonarea, managementul și controlul Fondurilor Structurale și de Coeziune", proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POAT 2007-2013, axa prioritară 1 „Sprijin pentru implementarea instrumentelor structurale şi coordonarea programelor", domeniul major de intervenţie 1.1 „Sprijin pentru managementul şi implementarea instrumentelor structurale".

Acest program este gestionat de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Proiectul a fost derulat în perioada 1 decembrie 2011 – 31 decembrie 2015 de către Ministerul Fondurilor Europene în calitate de beneficiar și a avut ca scop sprijinirea sistemului de remunerare a personalului din structurile publice cu atribuţii în gestionarea instrumentelor structurale – Obiectivul Convergență.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 110.216.497,34 lei, din care 93.684.022,74 lei reprezentând asistență financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Rezultatul acestui proiect, ca urmare a implementării, a fost sprijin asigurat pentru remunerarea personalului implicat în gestionarea instrumentelor structurale – Obiectivul Convergență din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.