Serviciul Comunicare Instrumente Structurale și Helpdesk din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în baza atribuțiilor sale, a documentelor strategice în domeniu, având în vedere proiectele pe care le pregătește pentru implementarea Centrului de Informare pentru Fonduri ESI, a desfășurat procedura de selecție a unui partener în vederea implementării proiectului „Centrul de Informare pentru Fonduri ESI”. Procedura a fost lansată de Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene la data de 29 ianuarie 2018 și continuată de Ministerul Fondurilor Europene de la data înființării ca minister.

A fost depusă în termen o singură candidatură din partea Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), în nume individual. După analizarea documentelor depuse de CCIR și în urma răspunsurilor furnizate la solicitările de clarificări, Comisia de evaluare a constatat următoarele: CCIR nu îndeplinește condiția de reprezentare la nivel județean, prin care se înțelege -conform Anexei nr. 2 Condițiile generale de conformitate și condițiile specifice- existența la nivel județean a minim unui birou aparținând entității respective, în cazul de față pentru județul Bacău.

Având în vedere aspectele semnalate, Comisia de evaluare a respins oferta candidaturii CCIR. Rezultatul procedurii poate fi contestat în termen de trei zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului, prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu CC la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..