Ministerul Fondurilor Europene, în parteneriat cu Banca Europeană de Investiții, a organizat în perioada mai - iunie a.c., Caravana POIM - Sectorul Energie.

Cu acest prilej au fost promovate la nivel regional oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în special pentru obiectivele specifice care vizează producerea si distribuția de energie din surse regenerabile, reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali si cogenerarea de înaltă eficienţă.

Evenimentele desfăşurate la Cluj, Brașov, Bacău, Craiova si Bucureşti au urmarit îmbunătăţirea dialogului cu potențialii beneficiari, creşterea numărului de aplicaţii, dar şi a calităţii acestora.

Astfel, au avut loc intalniri interactive, in cadrul carora experţii tehnici au răspuns participanților interesați - manageri energetici autorizați, societăți din domeniul serviciilor energetice, auditori energetici, firme de consultanţa in domeniu precum si autorități publice locale - la toate aspectele legate de elaborarea aplicaţiilor.

Prezentările urmează a fi postate pe site-ul MFE, http://www.fonduri-ue.ro/presa/noutati-am-oi

Alocarea POIM 2014-2020 pentru sectorul energie este de 605,65 milioane de euro (axele prioritare 6, 7 și 8), în perioada 2016-2017 fiind lansate toate apelurile de proiecte prevăzute în program.