Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a participat la Reuniunea informală a miniştrilor responsabili cu politica de coeziune din statele membre ale UE (UE-28) organizată la Cracovia, Polonia, în perioada 13-14 aprilie 2016.
La reuniune au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Comitetului Regiunilor, miniștri responsabili cu politica de coeziune din statele membre ale UE, persoane din conducerea ministerelor coordonatoare ale Fondurilor Europene Structurale și de Investiții.


Întâlnirea a avut scopul de a continua dezbaterile privind Politica de Coeziune în contextul Cadrului Financiar Multianual din perspectiva tuturor statelor membre, respectiv în ceea ce privește adaptarea Politicii de Coeziune la schimbarea circumstanțelor geopolitice, revizuirea Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, coordonarea investițiilor Politicii de Coeziune cu alte politici UE sau fonduri, precum și experiența și lecțiile învățate în perioada de programare 2007-2013.
Participanții au discutat pe marginea Documentului Tematic privind Politica de Coeziune elaborat de Polonia și au subliniat efectele pozitive ale Politicii de Coeziune și importanța acesteia la nivelul întregii Uniuni Europene.
În cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de proiecte derulate la nivelul statelor membre, România fiind menţionată cu unul dintre proiectele performante, realizat în cooperare cu Ungaria și Cehia, ”Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics (ELI - NP)”.
De asemenea, doamna ministru Aura Răducu a participat, alături de miniștrii omologi din Polonia și Cehia, la o conferință de presă privind impactul Politicii de Coeziune în cele trei țări. La această conferință, Comisia Europeană a fost reprezentată de domnul Nicola de Michelis, șeful cabinetului comisarului european pentru politică regională.

GALERIE FOTO:

Cracovia 21042016 161019 IMG 2231